Трите най-интересни забележителности в Обзор

Нос Емине в Обзор - Хотел Сирена Палас
февр.14

Трите най-интересни забележителности в Обзор

Събития 0 Коментара

Обичате ли новите изживявания? Вдъхновява ли Ви мисълта да грабнете багажа си и да се впуснете в поредното приключение? Да опознаете нови хора, култури и места? Тогава заповядайте в Обзор! Един град, които ще Ви впечатли с древната си история и непокътнатата си природа.

В тази статия ще Ви представим на кратко най-впечатляващите факти от историята на черноморския град, както и трите най-интересни според нас забележителности.

Историята на града започва преди повече от 3 хиляди години със заселването на траките по тези земи. С основаването на своето селище – Наулохас, те поставят основите на един дълъг път, които продължава и днес. След първоначалното му създаване, селището е било многократно преобразявано през различните епохи. Най-голям отпечатък на развитието му оставят римляните, които построяват храм в чест на Юпитер, чийто останки са все още запазени в центъра на града. Друг интересен период е властването на Османската империя. По това време на същата територия било създадено селището Гьозекен (място за наблюдение, оглед), което се превежда “Обзор” на български.

Средновековната крепост Козяк

Носеща очарованието на отминалите епохи, крепостта Козяк е разположена на почти 2 километра по полета на гарвана от центъра на града.През средновековието пристанището е било добре известно на Венецианските и Генуезките търговци, които го посещавали с техните кораби. Въз основа на останките, археолозите са стигнали до заключение, че крепостта се е състояла от две части. Станала свидетел на много битки, днес от укреплението са останали само развалини, а цялата площ е богато находище за древни артефакти.

Нос Емине (Емона)

Нос Емине е още едно доказателство за неподправената красота на природата. Официално е признат за природна забележителност през далечната 1976 година. Живописната забележителност е най-южната точка на Стара планина и е разположена на юг от Обзор. Достигащ забележителната височина от 60 метра, на него се намират руини на антична крепост и църква. Освен това на нос Емине се намира и фара, които повече от 130 години предпазва моряците от опасните брегове.

Eкопътека Калето

За всички, които искат да се откъснат от градския живот и забързаното ежедневие, екопътека Калето е Вашето място. Насладете се на цветовете на природата и се отпуснете, докато се разхождате сред зелените поляни. Със сигурност, истинските планинари ще оценят тази забележителна възможност.

Това бяха само една малка част от възможностите, които Ви предоставя Обзор. Надяваме се да сме запалили любопитството Ви и да Ви срещнем в нашия любим черноморски град.

Оставете коментар

Можете да използвате тези маркери HTML и тези атрибути : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>